Leeuwarden Street Art Tour

Onze gidsen laten je het liefst de mooiste street art zien op een Privé Tour of een Openbare Street Art Tour. Op dit moment is dat vanwege de lockdown helaas niet mogelijk. We hebben daarom een aantal Doe-het-zelf wandelingen uitgezet.

Corona Update: Ivm de Coronamaatregelen zijn er sinds 15 oktober GEEN openbare tours meer en sinds 15 december mogen wij nog maar maximaal 1 persoon rondleiden op een privé tour. Het is wel mogelijk om met één van onze routekaarten zelf door de stad te gaan. Uiteraard nog steeds met gepaste maatregelen. Hopelijk tot snel!

Over de Tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Op deze wandeling lopen we voorbij alle standaard bezienswaardigheden op zoek naar diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan grote muurschilderingen, stickers en graffiti.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De leukste verhalen over Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Boek nu online!

Praktische informatie

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe. Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de winkel Ut Streekie(Tourist Info Point). Meer over onze startlocatie. Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Openbare Free Tour
Sinds 15 oktober zijn er GEEN openbare tours meer ivm de Corona maatregelen.. De openbare Street Art Tour begint elke laatste zondag van de maand om 13:00 uur. Meld je wel op tijd aan!

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels of Duits.

Groepsgrootte
Vanwege het verbod op samenkomsten van meer dan 2 personen is deze tour enkel te boeken voor gezelschappen van maximaal 1 persoon (exclusief kinderen onder de 13). Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Een privé tour kost tijdelijk slechts 50 euro per gids voor een tour van 1,5 uur (normale prijs is 75 euro). De openbare Street Art Tour is een Free tour. Aan het einde van de Free Tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.


Onderwijs
WIj bieden deze tour ook aan voor het Onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur. Een aantal van onze gidsen heeft ook een onderwijsachtergrond. Het is ook mogelijk om een virtuele tour te boeken voor je schoolklas.

Andere dag/ andere tijd?
Wordt er geen openbare Street Art Tour georganiseerd wanneer jij in Leeuwarden bent? Loop dan mee met onze algemene Leeuwarden Free Tour. Hier laten ook altijd Street Art zien en kunnen we je verder op weg helpen om meer te vinden. Het is ook natuurlijk mogelijk de Street Art Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.

Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.