Leeuwarden Street Art Tour

Onze gidsen laten je het liefst persoonlijk de mooiste street art zien op een Privé Tour of een Openbare Street Art Tour. Daarnaast kun je onze Street Art Map kopen om zelf de mooiste street art te ontdekken. Ook hebben we een aantal Doe-het-zelf wandelingen uitgezet langs beschilderde elektriciteitskastjes.

Corona Update: Onze openbare Free Tours zijn eind juni 2021 weer begonnen! Uiteraard nog steeds met gepaste maatregelen. Hopelijk tot snel.

Over de Tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Op deze wandeling lopen we voorbij alle standaard bezienswaardigheden op zoek naar diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan grote muurschilderingen, stickers en graffiti.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De leukste verhalen over Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Nu Boeken!

Praktische informatie

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe. Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de winkel Ut Streekie(Tourist Info Point). Meer over onze startlocatie. Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Openbare Free Tour
De openbare Street Art Free Tour begint elke zondag om 14:00 uur. Meld je wel op tijd aan!

Privé Tour
Een privé Street Art tour kan op elk gewenst moment van de dag plaatsvinden. Boek de tour online via de knop onderaan deze pagina of bel, app of mail ons.

Street Art Map
Je kunt de mooiste street art ook zelf ontdekken met onze Street Art Map. Lees hier meer over.

Street Art Tour Emmen
Onze gidsen hebben ook een Street Art Tour in Emmen opgezet. Deze tour gaat door het oude olifantenverblijf dat is getransformeerd tot een kleurrijke masterpiece! Lokale gidsen uit Emmen verzorgen deze tours. Meld je hier aan!

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels of Duits.

Groepsgrootte
Omdat we nog steeds op 1,5 meter van elkaar moeten wandelen, hanteren wij kleine groepen van maximaal 16 personen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven van 50 euro per uur voor privé tours. Wij bieden meestal tours aan van 1,5 uur voor 75 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.

De openbare Street Art Tour is een Free tour. Aan het einde van de Free Tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.


Onderwijs
Wij bieden deze tour ook aan voor het Onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur. Een aantal van onze gidsen heeft ook een onderwijsachtergrond. Het is ook mogelijk om een virtuele tour te boeken voor je schoolklas.

Andere dag/ andere tijd?
Wordt er geen openbare Street Art Tour georganiseerd wanneer jij in Leeuwarden bent? Loop dan mee met onze algemene Leeuwarden Free Tour. Hier laten ook altijd Street Art zien en kunnen we je verder op weg helpen om meer te vinden. Het is ook natuurlijk mogelijk de Street Art Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.

Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.