Stadswandeling in Leeuwarden

Een stadswandeling in Leeuwarden is de leukste manier om de stad te leren kennen. Elke dinsdag t/m zondag kun je met een gids mee op een openbare rondleiding door Leeuwarden. Meld je van tevoren aan! Daarnaast kun je onze gidsen elke dag van de week boeken voor een stadswandeling met je eigen gezelschap

Een stadswandeling met de beste gidsen van Leeuwarden

Rondleiden is een vak! Daarom werken wij met professionele gidsen die weten hoe je een verhaal vertelt. Verwacht geen standaard verhaal, met onze gids ga je Leeuwarden echt beleven! Onze gidsen zullen je veel laten lachen, je laten verbazen, maar soms ook een brok in je keel bezorgen. Niet voor niets zijn deze stadswandelingen in Leeuwarden al jaren de best beoordeelde tours van Leeuwarden!

Luister naar de mooiste verhalen op deze stadswandeling in Leeuwarden

Onze gidsen zijn verliefd op Leeuwarden en delen die liefde graag met jou. Op een stadswandeling in Leeuwarden vertellen zij de mooiste verhalen en zullen ze je de mooiste plekjes van de stad laten zien. De gids neemt je mee langs verborgen hofjes, de oudste gebouwen van de stad en de mooiste muurschilderingen. Op deze stadswandeling komt Leeuwarden tot leven.

Thematische stadswandeling in Leeuwarden

Een stadswandeling aan de hand van een thema is een leuke manier om Leeuwarden op een andere manier te ontdekken. We bieden regelmatig thematische tours aan als openbare tour. Daarnaast kun je deze stadswandelingen op elke dag van de week boeken om Leeuwarden met onze gids en je eigen gezelschap te verkennen. Zo is er op 9 juni een Street Art Tour, op 15, 22 en 29 juni een Muzikale stadswandelingog tour en op 30 juni een openbare Street Art Tour.

30 juni & 28 juli
Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art

Op aanvraag
Deze tour vertelt de meest bijzondere verhalen over de Tweede wereldoorlog in Leeuwarden.

9 juni
Op deze tour ga je langs de sporen van vernieuwing van rond 1900 in Leeuwarden.

15, 22 & 29 juni
Op deze tour hoor je de verhalen over Muziek in Leeuwarden
Op aanvraag
Op deze tour hoor je de verhalen over de Middeleeuwen in Leeuwarden.
Op aanvraag
Op deze tour hoor je de verhalen van het slavernijverleden in Leeuwarden.
Op aanvraag
Ontdek Leeuwarden aan de hand van het verhaal van haar beroemdste inwoonster.
Op aanvraag
Ontdek Leeuwarden aan de hand van de mooiste Friese verhalen en gebruiken.
Op aanvraag
Ontdek Leeuwarden aan de hand van de mooiste verhalen over de geschiedenis van bier.

Speciale tours

Heb je speciale wensen of een leuk project waarmee je met ons wilt samenwerken? Wij kijken graag of we iets speciaals voor je kunnen maken. Zo hebben wij in het verleden stadswandelingen in Leeuwarden gemaakt voor toneelstukken, festivals, tentoonstellingen en over leuke thema’s zoals een Nassau Tour, een Elfstegentocht, een voor het filmfestival een filmtour. Elk jaar verzorgen we tours op het LUNA festival en voor Explore the North verzorgen we speciale expedities. En toen we zelf niet mochten rondleiden ivm Corona hebben we routes uitgezet om zelf te doen en boden we Virtuele tours aan. Daarnaast verzorgen we ook graag tours voor schoolklassen.

Op aanvraag
Voor het onderwijs verzorgen wij ook graag rondleidingen door Leeuwarden.
ELKE dag van de week
Koop of download één van onze plattegronden met een route door Leeuwarden die je zelf kunt doen zonder gids 
Elke dag van de week
Koop of download één van onze plattegronden met een route rondom Leeuwarden die je zelf kunt doen zonder gids

Festival Tours

1 t/m 3 februari 2024
Ontdek de kunstwerken van LUNA met een gids 

Wij kunnen al deze stadswandelingen ook in het Engels en het Duits aanbieden en sommige zelfs in het Spaans, Italiaans en Fries! Voor stadswandelingen voor uw eigen gezelschap is het ook mogelijk verschillende stadswandelingen te combineren. Wij denken graag met u mee.