Stadswandeling Leeuwarden

Een stadswandeling in Leeuwarden is de leukste manier om de stad te leren kennen. Elke dinsdag t/m zondag kun je met een gids mee op een openbare Leeuwarden stadswandeling. Meld je van tevoren aan! Daarnaast kun je onze gidsen elke dag van de week boeken voor een rondleiding met je eigen gezelschap

De stadsgidsen in Leeuwarden

Stadswandeling Leeuwarden met de beste gidsen

Rondleiden is een vak! Daarom werken wij met professionele gidsen die weten hoe je een verhaal vertelt. Verwacht geen standaard verhaal, met onze gids ga je Leeuwarden echt beleven! De stadswandeling Leeuwarden gidsen zullen je veel laten lachen, je laten verbazen, maar soms ook een brok in je keel bezorgen. Niet voor niets zijn deze stadswandelingen in Leeuwarden al jaren de best beoordeelde tours van Leeuwarden!

Luister naar de mooiste verhalen op deze stadswandeling in Leeuwarden

Op een stadswandeling in Leeuwarden vertellen onze gidsen de mooiste verhalen en zullen ze je de mooiste plekjes van de stad laten zien. De gids neemt je mee langs verborgen hofjes, de oudste gebouwen van de stad en de mooiste muurschilderingen. Op deze stadswandeling komt Leeuwarden echt tot leven. Hieronder zie je welke mensen de afgelopen dagen meeliepen. Loop jij binnenkort ook mee? Boek hier een stadswandeling.

Stadswandeling Leeuwarden met een thema

Een stadswandeling aan de hand van een thema is leuk om Leeuwarden op een andere manier te ontdekken. Deze stadswandelingen kun je op elke dag van de week boeken als privé tour. Daarnaast is er op 28 juli een openbare Street Art Tour.

Tweede Wereldoorlog Stadswandeling
Street Art Tour Leeuwarden
Sporen van Slavernijverleden Leeuwarden

Friese Verhalen Tour
Leeuwarden Bier Tour
Art Nouveau Tour Leeuwarden

Speciale rondleidingen in Leeuwarden op maat

Staat het thema waar je naar op zoek was er niet tussen? Neem dan even contact met ons op, want we hebben nog wel wat meer opties. Heb je speciale wensen of een leuk project waarmee je met ons wilt samenwerken? Wij kijken graag of we iets speciaals voor je kunnen maken. Zo hebben wij in het verleden stadswandelingen in Leeuwarden gemaakt als voorprogramma op toneelstukken van Pier21 en Tryater. Voor het Fries Museum hebben we een Mata Hari een Middeleeuwen tour gemaakt. Ook voor festivals doen we graag iets speciaals. Zoals een filmtour voor het Fries Filmfestival en een Muzikale stadswandeling voor City Proms. Maar ook unieke wandelingen als een Taaltour, Nassau Tour of een Elfstegentocht.

Mata Hari Tour
Muzikale Stadswandeling Leeuwarden
Sporen van de Middeleeuwen

Stadswandelingen voor het onderwijs

Voor het onderwijs verzorgen wij ook graag een tour door de stad. Dit kan al vanaf groep 3! Maar ook voor de middelbare school en voor het hoger onderwijs verzorgen wij regelmatig rondleidingen in Leeuwarden. Kijk voor meer mogelijkheden op onze pagina over stadswandelingen voor het onderwijs.

Stadswandeling Leeuwarden met een routekaart

Voor iedereen die Leeuwarden zelf verder wil ontdekken, hebben we ook een aantal routekaarten gemaakt om Leeuwarden wandelend of op de fiets verder te verkennen. Deze routekaarten zijn gemaakt als aanvulling op onze reguliere stadswandelingen met gids. Een aantal van deze routekaarten zijn te koop in de stad en we hebben ook een aantal gratis stadswandelingen door Leeuwarden die je kunt downloaden. Bekijk hier alle routekaarten.

Route met stadswandeling om zelf te doen