Wandelroute Leeuwarden

wandelroute Leeuwarden

Plattegrond met stadswandeling in Leeuwarden

Op zoek naar een mooie wandelroute in Leeuwarden? De gidsen van A Guide to Leeuwarden weten de mooiste plekjes van de stad en de leukste verhalen te vertellen. Dat doen ze het liefst persoonlijk op een stadswandeling in Leeuwarden. Maar toen dat ivm lockdowns niet kon, hebben ze ook een wandelroute in Leeuwarden uitgezet om zelf te doen. Dit zijn echte do-it-yourself stadswandelingen! Deze routes zijn gemaakt als aanvulling op onze reguliere wandelingen met gids. Ontdek historie, de mooiste street art en de kleinste inwoners van de stad. Bij alle kaarten zit ook informatie over de bezienswaardigheden.Ga ook met een gids mee door Leeuwarden!

Leeuwarden komt pas echt tot leven als je ook met een gids van A Guide to Leeuwarden meeloopt. Elke dinsdag t/m zondag kun je mee op een openbare Free Tour. Op deze wandelingen zul je genoeg nieuws zien. De gids vertelt de levendige en smeuïge verhalen die niet op de bordjes stonden. De gids zal je zeker laten lachen en je de laatste tips en nieuwtjes meedelen.

kunstroute Leeuwarden

Gratis street art stadswandeling rondom de binnenstad van Leeuwarden

Op zoek naar een stadswandeling in Leeuwarden buiten het centrum? Onze gidsen hebben tijdens de lockdowns ook een kunstroute uitgezet in de wijken rondom het centrum. Op deze wandelroutes ontdek je veel beschilderde elektriciteitskastjes. De kunstwerken vertellen vaak een verhaal over de straat en de geschiedenis van de omgeving. Naast verhalen over deze street art geven we je ook horeca (to-go) tips. Deze routekaarten kun je gratis downloaden. Helemaal Do-it-yourself dus: Zelf downloaden, zelf printen en zelf lekker wandelen!

fietrsroute rond Leeuwarden

Fietsroutes in en rondom Leeuwarden

Het is ook erg leuk om op de fiets de omgeving buiten de binnenstad en rondom Leeuwarden te verkennen. Omdat niet iedereen zin heeft in routes van 50km of meer, hebben wij een aantal routes gemaakt van 15 tot 35 km.

Vermeld #aguidetoleeuwarden als je foto’s plaatst op social media! Deze routes zijn gemaakt tijdens de lockdowns. Nu we jullie weer persoonlijk mogen rondleiden hopen we jullie ook te zien op een van onze persoonlijke rondleidingen.