Sporen van de Middeleeuwen in Leeuwarden

Op deze tour gaan we op zoek naar de sporen van de Middeleeuwen in Leeuwarden. Deze wandeling is speciaal voor de tentoonstelling Vrijheid, Vetes en Vagevuur in het Fries Museum gemaakt. Je kunt deze tour elke dag van de week boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Sporen van de Middeleeuwen tour in Leeuwarden

Over de Sporen van de Middeleeuwen Tour

Op deze stadswandeling hoor je verhalen over de Middeleeuwen in Leeuwarden. Waar is dit nog echt zichtbaar in bijvoorbeeld gebouwen, maar ook in straatnamen. Onze gidsen nemen je graag mee en laten je zien hoe Leeuwarden er toen uit zag en welke plekken belangrijk waren voor de Leeuwarders van toen.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • Verhalen over de Middeleeuwen in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
Onze stadswandelingen starten op het Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe ( onze vaste startlocatie). Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Privé Tour
Een privé Tour langs de sporen van de Middeleeuwen kan op elk gewenst moment van de dag plaatsvinden. Boek de tour online (boek de leeuwarden prive tour en geef bij de opmerkingen aan dat het om de Middeleeuwen tour gaat) of bel, app of mail ons.

Openbare Tour
Op dit moment zijn er nog geen openbare tours gepland.

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels.

Groepsgrootte
Wij hanteren een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven per gids voor een privé tour. Wij bieden standaard tours aan van 1,5 uur voor 80 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.


Onderwijs
Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur en dat kost 60 euro. Een aantal van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en werkt ook in het Fries Museum. Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.