Leeuwarden Biertour

Op de Leeuwarden Biertour hoor je verhalen over de geschiedenis van bier in Leeuwarden. Deze tour is in 2014 gemaakt in opdracht van een lokale brouwer. Sindsdien hebben wel een heleboel mensen Leeuwarden laten zien aan de hand van het bier. Tijdens deze tour drinken we geen bier, maar we sluiten de tour wel af bij een lokale kroeg waar je na afloop lokaal bier kunt proeven.

Leeuwarden Biertour

Over de Leeuwarden Biertour

Op de Leeuwarden Biertour leer je Leeuwarden kennen aan de hand van het bier. Waar zaten vroeger de brouwerijen en waar zijn ze gebleven?  En wat is er gebeurd tijdens de Leeuwarder bieroproer? Leeuwarden heeft met het Oldehove bier, De Kroon op Leeuwarden, Redbad en Grutte Pier weer zijn eigen bieren. LET OP: Dit is geen kroegentocht! We proeven onderweg ook GEEN bier. Wel vertellen we je op deze stadswandeling mooie verhalen over de biergeschiedenis van Leeuwarden. We sluiten deze tour af bij een lokale kroeg waar je uiteraard genoeg lokale biertjes kunt proeven.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor en Google
  • Verhalen over het bierverleden in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
Deze tour start op het Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe ( onze vaste startlocatie).

Privé Tour boeken
Een Bier Tour kan op elk gewenst moment van de week plaatsvinden. Omdat dit een vrij specifieke tour is, graag eerst even contact opnemen zodat wij kunnen bevestigen dat één van onze gidsen jullie kan rondleiden over dit thema. App,  bel  of mail ons om deze tour af te boeken.

Duur
Wij doen standaard tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels of het Duits.

Groepsgrootte
Wij hanteren een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven per gids voor privé tours. Wij bieden standaard tours aan van 1,5 uur voor 80 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW. Bij het online boeken kun je ditgelijk betalen, wil je liever betalen via factuur is dat ook mogelijk.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.