Tweede Wereldoorlog Tour

Op de Tweede Wereldoorlog Tour ontdek je meest bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden. Je kunt deze stadswandeling elke dag van de week boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs. Tussen 15 April en 18 mei bieden we deze tour elke zaterdag aan als openbare tour! Op koningsdag is er geen tour.Boek een Tweede Wereldoorlog Tour in Leeuwarden

Over de Tweede Wereldoorlog Tour

Op deze stadswandeling hoor je de meest bijzondere verhalen uit de 2e Wereldoorlog.  Wat merkten de Leeuwarders zelf van de oorlog. Wat is er met de joodse inwoners van Leeuwarden gebeurd. Waar zat de bezetter en welke bijzondere acties heeft het verzet uitgevoerd.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De meest bijzondere verhalen over de WO2 in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe is onze vaste startlocatie. Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Privé Tour
Een privé Tweede Wereldoorlog tour kan op elk gewenst moment van de dag plaatsvinden. Boek de tour online of bel, app of mail ons.

Openbare Tour
Tussen 15 april en 18 mei organiseren wij elke zaterdag om 14:00 uur een openbare WO2 tour. Meld je wel op tijd aan! Op Koningsdag is er geen tour.

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels.

Groepsgrootte
Wij hanteren een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven voor privé tours. Wij bieden meestal tours aan van 1,5 uur voor 80 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Voor schoolklassen doen wij meestal tours van 1 uur en dat kost 60 euro. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.

De openbare Tweede Wereldoorlog Tour is een Free tour. Aan het einde van de Free Tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Gids Henk op een Tweede Wereldoorlog Tour


Onderwijs
Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het Onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur. Een aantal van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en werkt ook in het Fries Verzetsmuseum. Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.