Leeuwarden Festival Tours

nl  gb  de

November is in Leeuwarden de maand van de Festivals. Je kunt tijdens deze festivals elke dinsdag t/m zaterdag aansluiten bij een algemene Leeuwarden Free Tour.  Daarnaast organiseert A Guide to Leeuwarden in samenwerking met veel van deze festivals ook hele leuke speciale tours! Ben jij er klaar voor om Leeuwarden weer op een andere manier te ontdekken?

8 en 9 november verzorgen wij 2 speciale Filmtours voor gasten van het Noord Nederlands Filmfestival. Dit jaar is er geen openbare Filmtour. Wel  zal er op de Free Tours op zaterdag 9 november aandacht zijn voor een aantal filmverhalen.

15 November is de Verhalenavond. Je kunt dan in de hele provincie bij mensen thuis de mooiste verhalen aanhoren. Wij verzorgen die middag het voorprogramma om 15:00 uur met een speciale Friese Verhalen Tour.

23 & 24 November zijn er in samenwerking met Explore the North elke dag 8 speciale expedities door de stad. Op deze expedities zullen onze gidsen je meenemen naar 3 speciale locaties in de stad waar je een muzikant, dichter of verhalen vertellen zult vinden, die een exclusief optreden voor je zullen geven. Onderweg vertellen onze gidsen de mooiste verhalen en laten je de leukste kleine details van de stad zien, die je nog nooit eerder had gezien. Deze tours zijn alleen toegankelijk met een bandje van Explore the North. Voor deze expedities moet je je ook aanmelden op de site van ETN.

24 November om 13:00 uur is er in samenwerking met het Writer’s Block Mural Art Festival weer een Street Art Tour. Onze gidsen zullen je de mooiste muurschilderingen laten zien die in 2018 en 2019 zijn geplaatst in opdracht van het Writer’s Block Mural Art Festival. Aanmelden kan via deze link.
28, 29, 30 November komt LUNA weer naar Leeuwarden. De stad zal in het donker worden opgelicht door de mooiste lichtkunstwerken. Onze gidsen zullen hun lichtgevende helmen weer op doen voor speciale LUNA Tours.

Elke stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is in het NEDERLANDS. Bij LUNA zijn er ook 2 Engelstalige tours. Prijs: Voor de Expedities van Explore the North is enkel toegang met een festivalbandje. Alle andere tours zijn Free tours. Aan het einde van de tour mag je zelf bepalen wat je de tour waard vindt, middels een vrijwillige bijdrage. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt!

Start: Alle tours (m.u.v. LUNA) beginnen op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje. Bekijk de video hieronder om alvast een beeld te krijgen van waar de tour begint.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Liever een andere wandeling? Kijk dan eens bij onze andere stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Leeuwarden Festival Tours:

Naam / Name

Email

Aantal personen/ Number of persons (Max. 10)

Datum / Date

Tijd / time (verplicht)

Uw bericht