Tweede Wereldoorlog Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert ook een Tweede Wereldoorlog Tour. Deze tour vertelt de meest bijzondere verhalen over de Tweede wereldoorlog in Leeuwarden. De tour is elke dag van de week te boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Corona Update: Privé Tours zijn vanaf 15 januari weer mogelijk voor max. 4 personen. Voor onderwijs tours zijn grotere groepen mogelijk. Onze openbare Free Tours zijn helaas nog niet mogelijk. Wel kun je Leeuwarden verkennen met onze Do-it-yourself wandelroutes of boek een virtuele tour met ons als je zelf niet kunt komen.

Over de Tour

Op deze stadswandeling hoor je de meest bijzondere verhalen uit de 2e wereldoorlog.  Wat merkten de Leeuwarders zelf van de oorlog. Wat is er met de joodse inwoners van Leeuwarden gebeurd. Waar zat de bezetter en welke bijzondere acties heeft het verzet uitgevoerd.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De meest bijzondere verhalen over de WO2 in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe is onze vaste startlocatie. Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels.

Groepsgrootte
Wij hanteren we een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven van 50 euro per uur voor privé tours. Wij bieden meestal tours aan van 1,5 uur voor 75 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.


Onderwijs
Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het Onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur. Een aantal van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en werkt ook in het Fries Verzetsmuseum. Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten. Het is ook mogelijk om een virtuele tour te boeken voor je schoolklas.

Openbare Tour
In april en mei organiseren wij elke zondag een openbare WO2 tour.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.