Tweede Wereldoorlog Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert ook een Tweede Wereldoorlog Tour. Deze tour vertelt de meest bijzondere verhalen over de Tweede wereldoorlog in Leeuwarden. De tour is elke dag van de week te boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

In het kader van 75 jaar vrijheid doen wij in april en mei 2020 elke zondag om 12:00 uur een openbare Tweede Wereldoorlog Tour. LET OP ivm Corona zal deze openbare tour vooralsnog niet door kunnen gaan.

Op deze stadswandeling hoor je de meest bijzondere verhalen uit de 2e wereldoorlog.  Wat merkten de Leeuwarders zelf van de oorlog. Wat is er met de joodse inwoners van Leeuwarden gebeurd. Waar zat de bezetter en welke bijzondere acties heeft het verzet uitgevoerd.

Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise. Bekijk onze video, download onze plattegrond of gebruik Google maps. De Tour duurt 1,5 uur en eindigt bij het Verzetsmuseum. Voor schoolklassen doen we meestal een tour van 1 uur.

Kosten: Onze openbare tours zijn Free tours. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Je bepaalt zelf wat je de tour waard vindt. Aanmelden kan d.m.v. onderstaand contactformulier in te vullen.

Taal: Deze stadswandeling is in het Nederlands. Op verzoek zijn andere talen ook mogelijk.

Het is ook mogelijk onze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk. Voor Privé tours gelden vaste tarieven.

Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het Onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Meerdere van onze gidsen hebben een onderwijsachtergrond en een aantal van hen werkt ook in het Fries Verzetsmuseum.  Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten. Voor privé tours gelden vaste tarieven.

Liever een andere stadswandeling? Kijk dan eens bij onze andere stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Tweede Wereldoorlog Tour boeken:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen (verplicht) Max. 10 - op zaterdag max. 8

Type Tour (verlplicht)

Datum (verplicht)

Je Telefoonnummer:

Je bericht


U krijgt binnen 2 dagen een reactie. Stuur een mail naar info [at] aguidetoleeuwarden.nl als u nog niets heeft gehoord van ons