Onderwijs

A Guide to Leeuwarden verzorgt het hele jaar door openbare stadswandelingen met gids in Leeuwarden. Het is ook mogelijk om één van onze gidsen te boeken als privé gids voor een stadswandeling door Leeuwarden met je eigen klas.

Over de Tour

Onze professionele gidsen hebben veel ervaring in het rondleiden van schoolkinderen. Een groot deel van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en daarnaast werken een aantal van onze gidsen veel met schoolklassen in het Fries Museum/Verzetsmuseum en Princessehof.

Graag laten wij ze ook Leeuwarden zien. Wij hebben van het basisonderwijs tot aan WO onderwijs groepen rondgeleid. Vaak worden we voor deze groepen gevraagd voor een Street Art Tour. En in het voorjaar doen we veel Tweede Wereldoorlog tours. Maar we geven ook graag een algemene tour over de geschiedenis van de stad en denken ook graag mee als er speciale wensen zijn.

Praktische informatie

Start
Wij beginnen onze tours meestal op het Oldehoofsterkerkhof, maar voor privé tours kunnen we op elk punt in de binnenstad beginnen. Wij zijn met meerdere gidsen en kunnen daardoor dus ook stadswandelingen verzorgen voor grotere groepen.

Kosten
Voor privé tours gelden vaste tarieven van 50 euro per uur. Voor schoolklassen doen wij meestal tours van 1 uur. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.

Taal
Al deze stadswandelingen kunnen op maat gemaakt worden voor een privé tour in zowel het Nederlands, Fries, Engels, Duits of Spaans.

Een tour boeken
Voor onderwijsgroepen kun je ons het beste even een bericht sturen met de wensen. Dan maken wij graag een tour op maat voor de groep.