Tours voor het Onderwijs

A Guide to Leeuwarden verzorgt ook graag tours voor het onderwijs. Kies een thema en ontdekt Leeuwarden met je eigen klas en onze gids.Over de Tours voor het onderwijs

Onze professionele gidsen hebben veel ervaring in het rondleiden van schoolkinderen. Een groot deel van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en daarnaast werken een aantal van onze gidsen veel met schoolklassen in het Fries Museum/Verzetsmuseum en Princessehof.

Graag laten wij ze ook Leeuwarden zien. Wij hebben van het basisonderwijs tot aan WO onderwijs groepen rondgeleid. Vaak worden we voor deze groepen gevraagd voor een Street Art Tour. En in het voorjaar doen we veel Tweede Wereldoorlog tours, maar we kunnen ook een wandeling langs de sporen van de middeleeuwen of de sporen van het slavernijverleden verzorgen. Een algemene tour over de geschiedenis van de stad doen we natuurlijk ook graag en we denken ook graag mee als er speciale wensen zijn.

Tours voor het onderwijs

Praktische informatie

Start
Wij beginnen onze tours meestal op het Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Obe. Maar voor privé tours kunnen we op elk punt in de binnenstad beginnen.

Duur
Voor schoolklassen doen wij meestal tours van 1 uur.

Groepsgrootte
Wij houden onze tours graag persoonlijk en daarom leiden wij kleine groepen rond van max. 20 personen. Is je klas groter? Neem dan even contact op om te kijken wat het handigste is. We zouden ervoor kunnen kiezen om een iets grotere groep mee te nemen, maar het kan ook zijn dat we een extra gids inzetten en dat we met 2 groepen gaan lopen.

Kosten
Voor privé tours voor het onderwijs gelden vaste tarieven. Voor schoolklassen doen wij meestal tours van 1 uur en dat kost 60 euro per tour/gids. Op verzoek zijn evt ook langere of kortere tours mogelijk. Betaling gaat via een factuur.

Taal
Al deze stadswandelingen kunnen op maat gemaakt worden voor een privé tour in zowel het Nederlands, Fries, Engels, Duits of Spaans.

Een tour boeken
Voor onderwijsgroepen kun je ons het beste even een bericht sturen met de wensen. Dan maken wij graag een tour op maat voor de groep.