Fietsroute rond Leeuwarden

Op zoek naar een fietsroute rond Leeuwarden? Onze gidsen hebben ook een aantal routes gemaakt om de omgeving buiten de binnenstad en rondom Leeuwarden te verkennen op de fiets. Omdat niet iedereen gelijk zin heeft in routes van 50km of meer, hebben wij een aantal routes gemaakt van 15 tot 35 km.

Fiets huren: Heb je geen fiets bij je, dan kun je er oa. eentje huren bij Fietsstation058. De meeste hotels bieden ook fietsen te huur aan.

Street Art Fietsroute Leeuwarden

Fietsroute Leeuwarden
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Over: Op deze Street Art fietsroute ga je van de gebaande paden af. Op zoek naar de rafelrandjes van de stad. Hier ontdek je de grootste en mooiste muurschilderingen van de stad, maar ook verse graffiti. In totaal ga je langs 50 locaties waar je bijna 100 muurschilderingen gaat ontdekken! Onderweg zie je oa. werk van Millo, Sipros, Pipsqeak was here, Joram Roukes, Aero, LJ van Tuinen, Colorblind, Roy Schreuder etc. De route is een soort van 8 door Leeuwarden. Hierdoor kun je de route ook inkorten tot 14 km. Bekijk alvast een voorproefje op Instagram

Afstand: 14 tot 20 km lang.

Papieren routekaart: Deze fietsroute staat op onze Street Art Map. Deze papieren kaart is op A3 formaat. En hier staan ook nog 2 andere wandelroutes op. Deze kaart kost slechts 5 euro en is o.a. te koop bij het Leeuwarden Visitor Center, Notiz Hotel, Post-Plaza Hotel, Ut Streekie en Videokring to-go.

Downloaden: Je kunt de Street Art Fietsroute ook downloaden als PDF versie. Dit is een kleinere versie op A4 formaat zodat je die zelf kunt printen. Deze kleinere versie zonder de wandelroutes kost slechts 3,50 euro.

Fietsroute langs de Dokkumer Ee

Fietsroute langs de Dokkumer Ee

Over: Op deze fietsroute ga je vanuit Leeuwarden dwars door het Leeuwarder bos richting het noorden. De route gaat langs een aantal Stinzen zoals de Dekema State in Jelsum en de Martenastate in Koarnjum. Je fiets langs en soms dwars door de weilanden, langs middeleeuwse kerkjes, molens en smalle fietspaadjes langs de Dokkumer Ee. Daar zie je in het voorjaar en de zomer veel bootjes varen. De Dokkumer Ee is onderdeel van de Elfstedentocht en je gaat ook over het beroemde bruggetje van Bartlehiem. Onderweg passeer je de Brouwerij van Grutte Pier en hele mooie dorpjes zoals Snakkerburen en Burdaard. Uiteraard geven we je ook tips mee waar je wat kunt eten en drinken. De route kun je bij Wyns inkorten door met een pontje over te steken (let op de openingstijden!). Vanaf 1 oktober tot Pasen volgend jaar vaart het pontje bij wyns niet!

Afstand: 20 tot 32,5 km lang.

Verkrijgbaar: Deze routekaart is te koop bij het Visitor Centrum Leeuwarden en kost slechts 1 euro.

Verken Leeuwarden ook te voet

Het centrum van Leeuwarden is niet heel groot en kun je prima zonder fiets verkennen. Elke dinsdag t/m zondag kun je mee op een openbare stadswandeling met gids. Loop je liever zelf rond? Bekijk dan welke routekaarten we nog meer hebben gemaakt.