Leeuwarden Free Tour

Ga mee met een openbare stadswandeling van A Guide to Leeuwarden! Je kunt bijna elke dag meelopen op een Leeuwarden Free Tour. Dit is de leukste introductie tot de stad!Over de Tour

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie. Op deze stadswandeling hoor je de mooiste verhalen over de geschiedenis van Leeuwarden en haar beroemde personen. Daarnaast laten de gidsen je ook de mooiste Street Art zien. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kunt eten of drinken. Deze tour is de beste introductie op Leeuwarden.

Wij werken met professionele gidsen die weten hoe ze een goed verhaal kunnen overbrengen. Niet voor niets worden onze tours al sinds 2013 als beste tours van Leeuwarden beoordeeld op TripAdvisor.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor & Google
  • De leukste verhalen over Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Wanneer
Elke dinsdag t/m zondag kun je met ons meelopen. Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag begint de tour om 13:30 uur. Zaterdag is er een tour om 12:00 en 14:00 uur en zondag om 12:00 uur.

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe (binnen zit het Visitor Center Leeuwarden). Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de streekproducten winkel Ut Streekie. Meer over onze startlocatie.

Kosten
Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je een leuke tour te bezorgen.

Duur
Onze openbare Free Tours duren ongeveer 1,5 uur

Taal
De openbare Free Tours zijn in het Nederlands. Daarnaast zijn er op zaterdag extra tours in het Engels en Duits.

Aanmelden
Wordt aanbevolen. Zo hebben wij voldoende gidsen klaar staan en hoeven we niemand teleur te stellen. Aanmelden kan via deze link. LET OP: Je kunt max. 6 personen aanmelden (lees hier waarom). Heb je een grotere groep? Dan vinden we het fijn als je een privé tour boekt.

Groepsgrootte
Wij leiden maximaal 20 personen per gids rond op onze openbare tours. Als er meer dan 20 aanmeldingen zijn, zal er een 2e gids zijn om de groep op te delen.
LET OP: Wil je met meer dan 7 personen meelopen? Dan vinden we het fijner als je een privé tour boekt (lees hier waarom). Wil je toch met de openbare tour mee? Dan kan het zijn je wordt opgedeeld in 2 (of meer) verschillende groepen. De gids kan jullie groep ook weigeren.

Andere dag/tijd?
Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen en tijdstippen mogelijk. Voor privé groepen hanteren wij een vast uurtarief.

Vragen?
Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.