Leeuwarden Free Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert verschillende Free Tours in Leeuwarden, deze openbare stadswandelingen zijn de leukste introductie tot de stad.

Corona Update: Privé Tours zijn vanaf 15 januari weer mogelijk voor max. 4 personen. Voor onderwijs tours zijn grotere groepen mogelijk. Onze openbare Free Tours zijn helaas nog niet mogelijk. Wel kun je Leeuwarden verkennen met onze Do-it-yourself wandelroutes of boek een virtuele tour met ons als je zelf niet kunt komen.

Over de Tour

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste Street Art te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kunt eten of drinken. Deze tour is de beste introductie op Leeuwarden.

Wij werken met professionele gidsen die weten hoe ze een goed verhaal kunnen overbrengen. Niet voor niets worden onze tours al 8 jaar lang als beste tours van Leeuwarden beoordeeld op TripAdvisor.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De leukste verhalen over Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Wanneer
IVM de huidige coronamaatregelen zijn er geen openbare tours mogelijk. Elke dinsdag t/m zondag kun je met ons meelopen. Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag begint de tour om 13:30 uur. Zaterdag is er een tour om 12:00 en 14:00 uur en zondag om 12:00 uur. Daarnaast is er elke zondag om 14:00 uur ook een Street Art Tour.

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe. Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de winkel en Tourist Info Point Ut Streekie. Meer over onze startlocatie.

Kosten
Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Duur
Onze openbare Free Tours duren ongeveer 1,5 uur

Taal
De openbare Free Tours zijn in het Nederlands. Daarnaast zijn er extra tours in het Engels en Duits.

Aanmelden
Wordt aanbevolen. Zo hebben wij voldoende gidsen klaar staan en hoeven we niemand teleur te stellen. Aanmelden kan onderaan op deze pagina.

Groepsgrootte
Wij leiden maximaal 10 tot 16 personen per gids rond op onze openbare tours. LET OP: kom je met 6 of meer personen? Dan vinden we het fijn als je een privé tour boekt, wil je toch met de openbare tour mee? Dan kan het zijn je je wordt opgedeeld in 2 (of meer) verschillende groepen.

Afspraken op deze tour:
– Houdt 1,5m afstand tot andere deelnemers in de groep
– Groepen zullen uit maximaal 10 tot 16 personen bestaan
– Aanmelden wordt aanbevolen
– Betaal bij voorkeur contactloos
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

Andere dag/tijd?
Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen en tijdstippen mogelijk. Voor privé groepen hanteren wij een vast uurtarief.

Vragen?
Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.