Leeuwarden Free Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert verschillende Free Tours in Leeuwarden, deze openbare stadswandelingen zijn de leukste introductie tot de stad.

Corona Update: Vanaf donderdag 15 oktober zullen wij ivm de nieuwe Coronamaatregelen de komende tijd GEEN openbare tours meer geven. Wel is het mogelijk om een privé tour (max 3 pers.) of een Virtuele tour te boeken. Uiteraard nog steeds met gepaste maatregelen.

Wanneer: Je kunt elke dinsdag t/m zondag weer meelopen. Dinsdag, woensdag en donderdag begint de tour om 13:30 uur. Op vrijdag beginnen we om 15:00 uur en lopen we een iets andere route (Friese Verhalen Tour) omdat we dan de prachtige statenzaal mogen bekijken. Zaterdag is er een tour om 12:00 en 14:00 uur en zondag om 12:00 uur. Daarnaast is er elke laatste zondag v/d maand om 13:00 uur ook een Street Art Tour. Voor tours in andere talen zie het kopje Taal.

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste Street Art te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kunt eten of drinken

Taal: De stadswandelingen zijn in het Nederlands en duren ongeveer anderhalf uur . Zaterdag om 12:00 uur zal er altijd een extra gids aanwezig zijn om ook een Engelstalige wandeling aan te bieden. Daarnaast is er zaterdag om 14:00 uur een extra gids om ook een Duitse tour aan te bieden. En in juli en Augustus is er elke dinsdag en donderdag om 13:30 ook een Duitse tour.

Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de winkel Ut Streekie en Brasserie Maria Louise. Bekijk onze video, download onze plattegrond of gebruik Google maps.

Aanmelden wordt aanbevolen omdat wij ivm corona maatregelen onze groepen klein houden waardoor ze sneller vol zitten. Door je aan te melden garandeer je jezelf een plekje en kunnen wij evt een extra gids inzetten, voordat we mensen moeten teleurstellen. Aanmelden kan onderaan op deze pagina. Het is ook mogelijk om een privé tour te boeken.
LET OP: kom je met 6 of meer personen? Dan vinden we het fijn als je een privé tour boekt, wil je toch met de openbare tour mee? Dan kan het zijn je je wordt opgedeeld in 2 (of meer) verschillende groepen.

Kosten: Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Afspraken op deze tour:
– Houdt 1,5m afstand tot andere deelnemers in de groep
– Groepen zullen uit maximaal 10 tot 15 personen bestaan
– Aanmelden wordt aanbevolen
– Betaal bij voorkeur contactloos
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

Andere dag/tijd? Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen en tijdstippen mogelijk. Voor privé groepen hanteren wij een vast uurtarief.

Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Leeuwarden Free Tour:

Op dit moment is het enkel mogelijk om een Privé tour te boeken.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen (verplicht) Max. 3 volw.

Type Tour (verlplicht)

Datum (verplicht) in kalender aanklikken (helemaal rechts) / NIET zelf datum typen

Je Telefoonnummer:

Je bericht

Wij sturen gelijk een automatische bevestiging voor openbare tours. Heb je niets ontvangen? Dan zit die waarschijnlijk in je spambox. Je bent gewoon welkom op de tour. Wil je toch controleren of het wel goed is gegaan, stuur ons dan even een mail of WhatsApp bericht.

LET OP: Krijg je een foutmelding? Wij hebben een streng anti-spam systeem in ons aanmeldformulier. Je kunt je dan ook via info@aguidetoleeuwarden.nl of via whatsApp aanmelden op +31615314728