Street Art Map Leeuwarden

Over de routes

De Street Art Map is een A3 kaart met 3 verschillende do-it-yourself routes langs de mooiste street art in Leeuwarden.
Op Street Art Fietsroute ga je van de gebaande paden af. Hier ontdek je de grootste en mooiste muurschilderingen van de stad, maar ook verse graffiti. De route is 14 tot 20 km lang en gaat langs bijna 100 muurschilderingen! Bekijk alvast een voorproefje op Instagram.
Op de route Transvaalwijk ga je vanuit het centrum door de wijken ten noorden van het centrum en daar is de street art meestal van wat kleiner formaat, maar is de connectie met de omgeving des te groter. Elk werk vertelt een verhaal over de geschiedenis van de wijk of de naam van de straat. Bekijk een voorproefje op Instagram.
Op de route Street Art in de binnenstad ontdek je tussen de historische gebouwen ook genoeg street art. Deze is soms wat meer verstopt en soms wat kleiner van formaat, maar zeker de moeite waard. Deze route is 4 km lang. Bekijk een voorproefje op Instagram.
Update: sinds de route is gedrukt zijn er 2 muurschilderingen verwijderd, maar ook 8 erbij gekomen. Deze kun je via de qr code op de kaart ontdekken.

Verkrijgbaar

Papieren routekaart: De papieren A3 routekaart met alle routes kost slechts 5 euro en is te koop bij: Leeuwarden Visitor Center, Ut Streekie, Fries Museum, Videokring to Go, Notiz Hotel en Hotel Post-Plaza. Bij het Leeuwarden Visitor Center kun je de ‘Street Art in de Binnenstad’ route ook los kopen voor 3 euro.

Downloaden: Naast de papieren routekaart kun je de Fietsroute ook downloaden. Dit is een kleinere versie op A4 formaat zodat je die zelf kunt uitprinten. Je kunt deze kaart downloaden als PDF versie. Deze printbare A4 versie van de routekaart kost slechts 3,50 euro. Hier zitten de 2 wandelroutes NIET bij!

Eten en drinken

Op alle routes geven we je ook een heleboel horeca (to-go) tips en in de route in het binnenstad krijg je ook tips voor leuke winkels.

De verhalen

Onze gidsen hebben bij elk kunstwerk een verhaal te vertellen. Onderweg kun je die op je papieren kaart en via de qr-code lezen. De video hieronder laat de kaart van vorig jaar zien.