Sporen van Slavernijverleden in Leeuwarden

Op deze tour hoor je verhalen over het slavernijverleden in Leeuwarden. Op 1 juli zullen we deze tour als openbare tour aanbieden. Daarnaast kun je deze tour elke dag van de week boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Over de Tour

Op deze stadswandeling hoor je verhalen over de sporen van het slavernijverleden in Leeuwarden. Waar is dit nog echt zichtbaar in bijvoorbeeld schilderijen of gebouwen. We bezoeken ook plekken waar mensen woonden die belang hadden in slavernij en laten ook zien waar er juist tegen werd geprotesteerd.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • Verhalen over het slavernijverleden in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
Deze tour start op het Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe ( onze vaste startlocatie). Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Privé Tour boeken
Een privé Tour langs de sporen van het slavernijverleden kan op elk gewenst moment van de week plaatsvinden. Omdat dit een vrij specifieke tour is, graag eerst even contact opnemen zodat wij kunnen bevestigen dat één van onze gidsen jullie kan rondleiden over dit thema. App,  bel  of mail ons om deze tour te boeken.

Openbare Tour
Op 1 juli 2023 organiseren wij ook een openbare tour om 14:00. Meld je hier aan!

Un dia nobo voorprogramma
In juni/juli 2023 zal Pier21 een theatervoorstelling organiseren over ons slavernijverleden in de tuin van het Princessehof. Als voorprogramma op deze voorstelling kun je ook een tour over het slavernijverleden in Leeuwarden boeken. Als je een ticket koopt voor de voorstelling krijg je als extra optie om deze stadswandeling erbij te boeken(LET OP: Niet bij elke voorstelling is een stadswandeling). Dit gaat via de website van Pier21.

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. De tours voor Pier21 duren 45 minuten. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels.

Groepsgrootte
Wij hanteren een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven per gids voor privé tours. Wij bieden standaard tours aan van 1,5 uur voor 80 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW. Bij het online boeken kun je deze tour gelijk betalen, wil je liever betalen via factuur is dat ook mogelijk.


Onderwijs
Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur en kost 60 euro per gids. Een aantal van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en werkt ook in het Fries Museum. Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.