Sporen van Slavernijverleden in Leeuwarden

Op deze tour hoor je verhalen over het slavernijverleden in Leeuwarden. Tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli zullen we deze tour als openbare tour aanbieden. Daarnaast kun je deze tour elke dag van de week boeken voor je eigen gezelschap en is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Over de Tour

Op deze stadswandeling hoor je verhalen over de sporen van het slavernijverleden in Leeuwarden. Waar is dit nog echt zichtbaar in bijvoorbeeld schilderijen of gebouwen. We bezoeken ook plekken waar mensen woonden die belang hadden in slavernij en laten ook zien waar er juist tegen werd geprotesteerd.

Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • Verhalen over het slavernijverleden in Leeuwarden
  • De beste tips voor je verdere verblijf in Leeuwarden
  • Gratis plattegrond van Leeuwarden

Praktische informatie

Startpunt
De openbare tour op 1 juli start bij het Natuurmuseum, Schoenmakersperk 2.
Privé tours zullen starten op het Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe ( onze vaste startlocatie). Voor privé tours kunnen we op verzoek op elk punt in de binnenstad beginnen. We kunnen je dus ook ophalen bij je hotel.

Openbare Tour
Op 1 juli organiseren wij tijdens Keti Koti ook een openbare tour om 15:30 VOL en om 17:30. Meld je hier aan!

Privé Tour
Een privé Tour langs de sporen van het slavernijverleden kan op elk gewenst moment van de dag plaatsvinden. Boek de tour online of bel, app of mail ons.

Duur
Wij doen meestal tours van 1,5 uur. Maar langere of kortere tours zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk. Voor schoolklassen duurt de tour 1 uur.

Taal
De openbare tour is in het Nederlands. Op aanvraag is deze tour ook mogelijk in het Engels.

Groepsgrootte
Wij hanteren een maximum van 20 personen per gids. App of bel ons even als jullie met meer op pad willen. Wij zijn met meerdere gidsen en zijn daardoor bijna altijd beschikbaar om een privé tour te organiseren.

Kosten:
Wij rekenen vaste tarieven van 50 euro per uur voor privé tours. Wij bieden meestal tours aan van 1,5 uur voor 75 euro. Maar langere of kortere tours zijn ook mogelijk. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en uiteraard kunnen wij ook altijd een factuur sturen.


Onderwijs
Deze wandeling is ook uitermate geschikt voor het onderwijs.  Wij hebben met enige regelmaat schoolklassen op onze tours mee gehad. Deze tour duurt dan 1 uur. Een aantal van onze gidsen heeft een onderwijsachtergrond en werkt ook in het Fries Museum. Wij denken graag met u mee om deze wandeling bij uw project aan te sluiten.

Heb je nog een vraag?
Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.