LUNA Tour

Van 30 september t/m 2 oktober 2021 organiseren wij in samenwerking met het MediaArt Festival elke avond speciale Tours voor het LUNA Lichtfestival.

Over de Tour

Op de 4e editie van het lichtfestival LUNA zullen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland lichtkunst en –design laten zien op onverwachte locaties. De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden nemen je dit jaar weer mee langs kunstwerken van het LUNA festival. Ontdek het verhaal achter de kunstenaar en lichtkunstwerken die de stad tijdens het LUNA festival zullen versieren.

Dit jaar zullen de tours een beetje anders gaan dan de afgelopen jaren. We lopen dit jaar in hele kleine groepjes van max. 12 personen en je moet van te voren een ticket kopen om mee te kunnen lopen.
Met de gids krijg je niet alleen de informatie over de kunstwerken, maar ook de toezegging dat je niet in de rij hoeft te staan om een kunstwerk te bekijken. Een aantal lichtkunstwerken zijn dit jaar op afgesloten plekken te zien. Hierdoor kan de organisatie de hoeveelheid mensen die bij elkaar komt controleren. Dit zorgt er ook voor dat je zonder gids soms even in de rij moet staan voor je ergens naar binnen kunt. Behalve als je met een tour mee gaat, want voor ons zijn er speciale plekken gereserveerd.


Inclusief

  • De best beoordeelde gidsen van Leeuwarden op TripAdvisor
  • De verhalen achter de kunstwerken
  • Gegarandeerde toegang tot de kunstwerken
  • Niet in de rij hoeven staan wachten

Praktische informatie

Wanneer
Donderdag 30 september t/m zaterdag 2 oktober vanaf 19:00 uur.

Startpunt
De LUNA Tour vanaf 20:00 uur begint bij de ingang van de Westerkerk (de oude romein), Bagijnestraat 59.
Om 19:00 uur start de tour vanaf het Media Art Festival op de Snekertrekweg 1.
Onze gidsen staan daar klaar om uur een rondleiding te verzorgen. De gidsen zijn te herkennen aan lampen op zijn of haar hoofd!

Kosten
12,50 p.p. (exclusief servicekosten)

Duur
Onze Tours duren ongeveer 1,5 uur

Taal
De openbare Tours zijn in het Nederlands. Daarnaast is er op vrijdag en zaterdag om 21:00 uur naast de Nederlandse ook een Engelstalige groep.

Groepsgrootte
Wij leiden maximaal 12 personen per gids rond op onze openbare tours.