Wie zijn onze gidsen?

nl  gb  


Henk
is de oprichter van A Guide to Leeuwarden. Hij woont sinds 2001 in Leeuwarden en heeft hier de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd. Na het afronden van deze studie heeft hij Leeuwarden tweemaal verlaten om een wereldreis van een jaar te maken. Maar hij kwam altijd terug. In 2013 heeft hij A Guide to Leeuwarden opgezet. Henk is gids voor alle tours van A Guide to Leeuwarden en werkt daarnaast ook als gids in het Fries Museum.


Talina is gids bij A Guide to Leeuwarden sinds begin 2016. Ze heeft de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd en is ook docent op een middelbare school. Ze is gids voor de Leeuwarden Tour in het Nederlands en Engels.


Marcel is gids bij A Guide to Leeuwarden sinds begin 2017. Hij is geboren en getogen in Leeuwarden, maar trok voor zijn studie Romaanse Talen en Culturen naar Groningen en Barcelona. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn studie Engels. Hij is sinds eind 2016 weer terug op zijn oude nest in Leeuwarden. In het dagelijks leven werkt hij als docent Spaans en Engels. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij de stadswandelingen zowel in het Nederlands als in die twee talen verzorgt.

Charlotte
Charlotte is geboren in Oostenrijk, maar kwam 2010 naar Leeuwarden om Diermanagement te studeren. Ze weet niet alleen veel over dieren en natuur, maar ook over Leeuwarden. Charlotte is sinds de zomer van 2015 gids. Ze laat je Leeuwarden graag zien tijdens de Leeuwarden Tour, de Street Art Tour of de Bier Tour (in het Duits, Engels of Nederlands).


Kevin is sinds begin 2017 gids bij A Guide to Leeuwarden. Naast het Nederlands geeft hij als half-Engelsman het liefst de Engelstalige tour. Vanwege zijn achtergrond als improvisatieacteur bij het Leeuwarder Man met Snor vertelt hij graag tot de verbeelding sprekende verhalen.

14803224_1222386257822106_572428178_o
Christina
is onze Duitstalige gids. Ze is opgegroeid in een kleine stad tussen Berlijn en Hamburg en is een paar jaar geleden naar Leeuwarden gekomen om hier personeel en arbeid te studeren. Zij vond de sfeer van de stad zo leuk dat zij ervoor heeft gekozen om hier te blijven wonen. Haar passie ligt bij het helpen, inspireren en coachen van mensen en sinds de zomer van 2016 laat zij Leeuwarden op een enthousiaste manier in het Duits, Engels of Nederlands zien.

Wil je ook graag gids worden? Wij kunnen altijd enthousiaste mensen gebruiken! Loop mee op een tour en maak kennis met ons of stuur ons een berichtje!

Klik hier om te kijken welke stadswandelingen wij aanbieden.

Boek een tour met je favoriete gids:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen(verplicht)

Datum (verplicht)

Type Tour

Uw bericht