Over ons

nl  gb  

A Guide to Leeuwarden is een bedrijf van gidsen dat in 2013 is opgericht door Henk Leutscher. Inmiddels bestaan wij uit een team van 11 enthousiaste gidsen en laten wij graag het mooie van Leeuwarden zien. Dat doen wij op een hele laagdrempelige manier met Free Tours maar ook op maat met privé tours. Want wij geloven dat een persoonlijke stadswandeling met gids de beste introductie is op Leeuwarden.

Ons Team


Henk
is de oprichter van A Guide to Leeuwarden. Hij woont sinds 2001 in Leeuwarden en heeft hier de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd. Na het afronden van deze studie heeft hij Leeuwarden tweemaal verlaten om een wereldreis van een jaar te maken. Maar hij kwam altijd terug. In 2013 heeft hij A Guide to Leeuwarden opgezet. Henk is gids voor alle tours van A Guide to Leeuwarden en werkt daarnaast ook als gids in het Fries Museum.


Talina is gids bij A Guide to Leeuwarden sinds begin 2016. Ze heeft de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd en is ook docent op een middelbare school. Ze is gids voor de Leeuwarden Tour in het Nederlands en Engels.


Marcel is gids bij A Guide to Leeuwarden sinds begin 2017. Hij is geboren en getogen in Leeuwarden, maar trok voor zijn studie Romaanse Talen en Culturen naar Groningen en Barcelona. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn studie Engels. Hij is sinds eind 2016 weer terug op zijn oude nest in Leeuwarden. In het dagelijks leven werkt hij als docent Spaans en Engels. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij de stadswandelingen zowel in het Nederlands als in die twee talen verzorgt.

Charlotte
Charlotte is geboren in Oostenrijk, maar kwam 2010 naar Leeuwarden om Diermanagement te studeren. Ze weet niet alleen veel over dieren en natuur, maar ook over Leeuwarden. Charlotte is sinds de zomer van 2015 gids. Ze laat je Leeuwarden graag in het Duits, Engels of Nederlands.


Kevin is sinds begin 2017 gids bij A Guide to Leeuwarden. Naast het Nederlands geeft hij als half-Engelsman het liefst de Engelstalige tour. Vanwege zijn achtergrond als improvisatieacteur bij het Leeuwarder Man met Snor vertelt hij graag tot de verbeelding sprekende verhalen.

14803224_1222386257822106_572428178_o
Christina
is opgegroeid in een kleine stad tussen Berlijn en Hamburg en is een paar jaar geleden naar Leeuwarden gekomen om hier personeel en arbeid te studeren. Zij vond de sfeer van de stad zo leuk dat zij ervoor heeft gekozen om hier te blijven wonen. Haar passie ligt bij het helpen, inspireren en coachen van mensen en sinds de zomer van 2016 laat zij Leeuwarden op een enthousiaste manier in het Duits, Engels of Nederlands zien.


Zenon is in een Fries dorp opgegroeid en is in 2011 in Leeuwarden komen wonen. Hier heeft hij via verschillende soorten werk uitgezocht wat bij hem paste, om uiteindelijk de keuze te maken voor zijn studie bedrijfseconomie. Omdat hij net zo gek is op werken met mensen als werken met cijfers, geeft hij sinds begin 2018 rondleidingen in het Engels, Nederlands en Fries.


Hanneleen is opgegroeid in de Friese Elfstedenstad Sneek en kwam in 2014 in Leeuwarden
wonen voor haar studie. Tegenwoordig studeert ze Management van de Leefomgeving en is
zeer geïnteresseerd in geschiedenis in combinatie met aardrijkskunde. Hanneleen is trots op
het feit dat Leeuwarden is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en laat je
graag alle bijzondere plekken van de oude hofstad zien.


Olaf is docent Engels in opleiding en is op zijn achtste geïmporteerd in Friesland, en woont sinds 2013 in Leeuwarden. Hij kent de stad, als muzikant, via antikraakpanden en oefenbunkers. Toen hij een goede reden zocht zijn prachtige wandelschoenen wat vaker aan te trekken besloot hij zich begin 2018 als gids aan te melden, en hij geeft tours in het Nederlands en Engels.


Meike komt eigenlijk uit Keulen in Duitsland, maar ze woonde bijna vijf jaar aan de andere kant van de wereld. In Thailand was ze ook gids, maar dan onder water, waar ze duiklessen heeft
gegeven aan toeristen. In 2017 kwam Meike naar Leeuwarden om Kust- en Zeemanagement te
studeren. Sinds begin 2018 is ze nu gids van A Guide to Leeuwarden en laat ze graag haar
favoriete plekken zien in het Duits en Engels.


Luis, een grappige Italiaanse Zuid-Tiroler, woont en studeert sinds 2016 in Leeuwarden. Hij is enthousiast over de natuur, praat graag en vindt het nog leuker om zijn passie over de bezienswaardigheden en het alledaagse leven in Leeuwarden te delen. Tijdens zijn Duitstalige stadswandelingen, met Zuid-Tiroler accent, krijgt u een professionele en enthousiaste rondleiding door Leeuwarden. Naast het Duits wil hij ook nog wel eens een Italiaanse rondleiding geven.

Wil je ook graag gids worden? Wij kunnen altijd enthousiaste mensen gebruiken! Loop mee op een tour en maak kennis met ons of stuur ons een berichtje!

Klik hier om te kijken welke stadswandelingen wij aanbieden.

Boek een tour met je favoriete gids:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen(verplicht) Max. 10
Met meer dan 10? Boek dan een privé tour en vul het aantal personen in het bericht. Op zaterdag geld een max. van 6 personen per aanmelding voor de tour van 12 uur.

Datum (verplicht)

Type Tour (verplicht)

Uw bericht