Friese Verhalen Tour

nl  gb  de

A Guide to Leeuwarden organiseert de Friese Verhalen Tour op elke vrijdagmiddag om 15:00 uur. Op deze stadswandeling leer je Leeuwarden kennen aan de hand van de mooiste Friese verhalen.

friesblond
De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

Op vrijdag lopen we net even een andere route dan op de andere dagen omdat we op vrijdag aan het einde van de tour de Friese Statenzaal mogen bezoeken. Onderweg vertellen we de mooiste verhalen van de Friese Hoofdstad. We zullen je een klein beetje Fries leren, vertellen iets over Friese lekkernijen en bezoeken de Friese Statenzaal!

De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is alleen in het NEDERLANDS. Prijs: De Friese Verhalen Tour is een Free tour. Aan het einde van de tour mag je zelf bepalen wat je de tour waard vindt, middels een vrijwillige bijdrage.

Start: De Friese Verhalen Tour begint elke vrijdag om 15:00 uur op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten aan de overkant van de Scheve toren, bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje. Bekijk de video hieronder om alvast een beeld te krijgen van waar de tour begint.
Aanmelden kan via onderstaand contactformulier. Soms moeten we mensen weigeren omdat de tour vol zit. Dus vult u aub het formulier in, dan weten wij of we extra gidsen moeten inzetten. Groepen vanaf 10 personen worden verzocht een privé tour te boeken.

Het is ook mogelijk de Friese Verhalen Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. Voor privé tours wordt een vast bedrag afgesproken afhankelijk van de duur en de groepsgrote. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk, in het weekend kunnen we echter niet de Statenzaal van binnen bekijken.

Liever een andere wandeling? Kijk dan eens bij onze andere  stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Friese Verhalen Tour:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen (verplicht) Max. 10 - op zaterdag max. 8

Type Tour:

Datum:

Je bericht


Je krijgt gelijk een automatische bevestiging.