Friese Verhalen Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert de Friese Verhalen Tour op elke vrijdagmiddag om 13:30 uur. Op deze stadswandeling leer je Leeuwarden kennen aan de hand van de mooiste Friese verhalen.

Over de Tour

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

Op vrijdag lopen we net even een andere route dan op de andere dagen omdat we op vrijdag aan het einde van de tour de Friese Statenzaal mogen bezoeken. Onderweg vertellen we de mooiste verhalen van de Friese Hoofdstad. We zullen je een klein beetje Fries leren, vertellen iets over Friese lekkernijen en bezoeken de Friese Statenzaal!

Praktische Informatie

Startpunt
Oldehoofsterkerkhof, naast de ingang van Paviljoen Obe. Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de winkel en Tourist Info Point Ut Streekie. Meer over onze startlocatie.

Kosten
Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Taal
Deze stadswandeling is in het Nederlands.

Duur
Onze openbare Free Tours duren ongeveer 1,5 uur

Aanmelden
Wordt aanbevolen. Zo hebben wij voldoende gidsen klaar staan en hoeven we niemand teleur te stellen. Aanmelden kan onderaan op deze pagina.

Afspraken op deze tour:
– Houdt 1,5m afstand tot andere deelnemers in de groep
– Groepen zullen uit maximaal 10 personen bestaan
– We raden je daarom aan om je aan te melden
– Betaal bij voorkeur contactloos (via tikkie of QR code)
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

Andere dag/tijd?
Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen en tijdstippen mogelijk. Voor privé groepen hanteren wij een vast uurtarief. Het is echter niet altijd mogelijk om de statenzaal te bezoeken.

Vragen?
Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.

Aanmelden
Op dit moment is het ivm overheidsmaatregelen niet mogelijk om een openbare tour te boeken. Wel kun je een privé tour boeken.