Friese Verhalen Tour

A Guide to Leeuwarden organiseert de Friese Verhalen Tour op elke vrijdagmiddag om 15:00 uur. Op deze stadswandeling leer je Leeuwarden kennen aan de hand van de mooiste Friese verhalen.

Corona Update: Sinds 1 juni zijn wij met gepaste maatregelen weer begonnen met tours in de stad. Elke dinsdag t/m zondag kun je met ons meelopen op een openbare tour. Omdat we de groepen klein houden, raden we je aan om je aan te melden.

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.
Op vrijdag lopen we net even een andere route dan op de andere dagen omdat we op vrijdag aan het einde van de tour de Friese Statenzaal mogen bezoeken. Onderweg vertellen we de mooiste verhalen van de Friese Hoofdstad. We zullen je een klein beetje Fries leren, vertellen iets over Friese lekkernijen en bezoeken de Friese Statenzaal!

Taal: Deze stadswandeling is in het Nederlands en duurt ongeveer anderhalf uur .

Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de winkel Ut Streekie en Brasserie Maria Louise. Bekijk onze videodownload onze plattegrond of gebruik Google maps.

Aanmelden wordt aanbevolen omdat wij ivm corona maatregelen onze groepen klein houden. Hierdoor zitten ze sneller vol. Door je aan te melden garandeer je jezelf een plekje en kunnen wij evt een extra gids inzetten, voordat we mensen moeten teleurstellen. Aanmelden kan onderaan op deze pagina. Het is ook mogelijk om een privé tour te boeken.
LET OP: kom je met 6 of meer personen? Dan vinden we het fijn als je een privé tour boekt, wil je toch met de openbare tour mee? Dan kan het zijn je je wordt opgedeeld in 2 verschillende groepen.

Kosten: Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Afspraken op deze tour:
– Houdt 1,5m afstand tot andere deelnemers in de groep
– Groepen zullen uit maximaal 10 personen bestaan
– We raden je daarom aan om je aan te melden
– Betaal bij voorkeur contactloos (via tikkie of QR code)
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

Andere dag / Tijd? Het is ook mogelijk de Friese Verhalen Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. Voor privé tours wordt een vast bedrag afgesproken afhankelijk van de duur en de groepsgrote. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk, in het weekend kunnen we echter niet de Statenzaal van binnen bekijken.

Liever een andere wandeling? Kijk dan eens bij onze andere  stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Friese Verhalen Tour:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Aantal personen (verplicht) Max. 8

Type Tour (verlplicht)

Datum (verplicht) in kalender aanklikken (helemaal rechts) / NIET zelf datum typen

Je Telefoonnummer:

Je bericht

Wij sturen gelijk een automatische bevestiging. Heb je niets ontvangen? Dan zit die waarschijnlijk in je spambox. Je bent gewoon welkom op de tour. Wil je toch controleren of het wel goed is gegaan, stuur ons dan even een mail of WhatsApp bericht.

LET OP: Krijgt je een foutmelding? Wij hebben een streng anti-spam systeem in ons aanmeldformulier. Je kunt je dan ook via info@aguidetoleeuwarden.nl of via WhatsApp aanmelden op +31615314728