Leeuwarden Free Tour

nl  gb  de

Elk weekend organiseert A Guide to Leeuwarden de Leeuwarden Free Tours, deze stadswandelingen zijn de leukste introductie tot de stad. Vrijdag begint de tour om 15:00 uur. Zaterdag lopen we een andere route en beginnen we om 12:00 uur.

Freetour3De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

Vrijdag begint de Friese Verhalen Tour om 15:00 uur. We vertellen je iets over de Friese Taal, Oranjekoek, de elfstedentocht en bezoeken de prachtige statenzaal! Zaterdag begint de Leeuwarden Tour om 12:00 uur. We vertellen je dan iets over de naam Leeuwarden, Mata Hari en ons koningshuis en bezoeken een oud theater!

De stadswandelingen duren ongeveer anderhalf uur en zijn in het Nederlands*. Op zaterdag zal er altijd een 2e gids aanwezig zijn om ook een Engelstalige wandeling aan te bieden.

Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof. Bij evenementen op het Oldehoofsterkerkhof begint de stadswandeling aan de andere kant van het plein. Aan de overkant van de Oldehove, onder de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje.

LeeuwardenFreeTour8Dit is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, aan het einde van de tour kan je de gids een vrijwillige bijdrage geven. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt! Aanmelden kan via het onderstaande formulier. In 2018 is het zo druk dat we regelmatig mensen moeten weigeren. Dus meld u aan via onze website en dan weten wij hoeveel extra gidsen we moeten inzetten. Groepen groter dan 10 personen worden verzocht een privé tour te boeken.

Andere dag? Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.

Liever een andere wandeling? Kijk dan eens bij onze andere stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Leeuwarden Free Tour: 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen(verplicht)

Datum (verplicht)

Type Tour

Uw bericht

* Taal: Onze stadswandelingen zijn in het Nederlands. Op zaterdag is er altijd een 2e gids aanwezig om ook een Engelstalige groep te maken. Vanaf 31 maart 2018 is er om 16:00 uur ook een Duitse Free Tour. Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse & Spaanse tours zijn op aanvraag mogelijk.

Op Tripadvisor leest u wat andere reizigers van onze tours vonden: