Leeuwarden Free Tour

nl  gb  de

Elke week organiseert A Guide to Leeuwarden verschillende Leeuwarden Free Tours, deze stadswandelingen zijn de leukste introductie tot de stad. Dinsdag, Woensdag en Donderdag begint de tour om 13:30, Zaterdag begint de tour om 12:00 uur. Vrijdag lopen we een andere route en beginnen we om 15:00 uur. Daarnaast lopen we zaterdag om 14:00 uur ook een Culturele Free Tour.

Freetour3De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste Street Art te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

Dinsdag, woensdag en donderdag begint de Leeuwarden Tour om 13:30 uur, zaterdag om 12:00 uur. We vertellen je dan iets over de naam Leeuwarden, Mata Hari en ons koningshuis en bezoeken een oud theater! Vrijdag begint de Friese Verhalen Tour om 15:00 uur. We vertellen je iets over de Friese Taal, Oranjekoek, de elfstedentocht en bezoeken de prachtige statenzaal! Zaterdag om 14:00 uur lopen we een Culturele Free Tour.
LeeuwardenFreeTour8

Taal: De stadswandelingen duren ongeveer anderhalf uur en zijn in het Nederlands. Zaterdag om 12:00 uur zal er altijd een extra gids aanwezig zijn om ook een Engelstalige wandeling aan te bieden. Daarnaast is er elke zaterdag om 16:00 uur een Duitse tour.Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje.
Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Soms is het zo druk dat we mensen moeten weigeren. Daarom raden we je aan om je van te voren aan te melden om er zeker van te zijn dat je mee kunt lopen. Hierdoor kunnen wij evt ook een extra gids inzetten mocht dit nodig zijn. Groepen groter dan 10 personen worden verzocht een privé tour te boeken.

Dit is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, aan het einde van de tour kan je de gids een vrijwillige bijdrage geven. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt! Andere dag/tijd? Het is ook mogelijk deze tours exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen en tijdstippen mogelijk. Voor privé groepen hanteren wij een vast uurtarief.

Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Leeuwarden Free Tour:Aantal personen(verplicht) Max. 10
Met meer dan 10? Boek dan een privé tour en vul het aantal personen in het bericht. OP zaterdag geld een max. van 6 personen voor de Free Tour van 12 uur.

Datum:

Type Tour:


LET OP: Krijgt u een foutmelding? Wij hebben een streng anti-spam systeem in ons aanmeldformulier. U kunt zich dan ook via info@aguidetoleeuwarden.nl of via whatsApp aanmelden op +31615314728

Op Tripadvisor leest u wat andere reizigers van onze tours vonden: