De leukste tips voor de herfst in Leeuwarden

De wereld ziet er na de uitbraak van het Corona virus anders uit, maar dat betekent niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen. Wij mogen op dit moment helaas geen openbare stadswandelingen meer doen. Maar er zijn nog wel genoeg dingen die je wel kunt doen in Leeuwarden. Lees hieronder onze laatste tips.


Een hele persoonlijke tour – De stadswandelingen van A Guide to Leeuwarden worden al 7 jaar lang beoordeeld als de leukste tours van Leeuwarden. Sinds 15 oktober 2020 mogen we helaas geen groepen meer rondleiden. Maar we kunnen nog wel een privé tour aanbieden aan maximaal 3 personen boven de 13. Om dit wat aantrekkelijker te maken, verlagen wij onze prijzen tijdelijk naar 50 euro per tour voor een tour van 1,5 uur. Boeken doe je hier!


Speur alle Miniature People op – De Leeuwarder fotograaf/kunstenaar Michel Tilma vindt het leuk om miniatuurtjes te fotograferen. Bij het juiste perspectief lijken zijn miniatuurtjes net echte mensen. Sinds augustus 2019 laat hij zijn miniatuurtjes ook achter in de stad. Het zijn er inmiddels meer dan 40 en hierdoor kun je zelfs een hele route lopen. Hij heeft ook een Corona tafereeltje gemaakt met een bezoekje achter het glas.
In samenwerking met A Guide to Leeuwarden is er nu ook een plattegrond met een route en hints te koop voor slechts 1 euro! Bekijk zijn website voor de route en verkoopadressen van de plattegrond: https://miniaturepeopleleeuwarden.nl/route/


Privé bezoekje aan een museum – Bijna alle musea zijn weer open in Leeuwarden. Ze hebben allemaal voorzorgsmaatregelen genomen en je moet vooraf reserveren. Dit allemaal om te zorgen dat het niet te druk wordt. Doordat ze nu veel minder mensen binnen laten, is het alsof je het museum voor jezelf hebt. Dus heb je altijd al eens een privé bezoekje willen brengen aan een museum? Dit is je kans. In het Princessehof, het geboortehuis van Escher, vindt je nu in de kelder de vernieuwde tentoonstelling Thuis bij M.C. Escher met een hele gave muurschildering van Leon keer. Ook hebben ze net een hele nieuwe tentoonstelling: Human After All die zeer de moeite waard is.  Lees hier meer over de leukste musea in Leeuwarden.


Ga wandelen met een routekaartje! – Omdat we nu niet met een groepen mogen rondlopen hebben de gidsen van A Guide to Leeuwarden drie verschillende routekaarten gemaakt met drie routes door Leeuwarden. De kaarten kosten slechts 1 euro per stuk en dan ontdek je toch de mooiste stukjes van de stad. Dat kan dus gewoon in je eigen bubbel, helemaal corona proof. https://www.aguidetoleeuwarden.nl/plattegrond-met-wandelroute/


Street Art spotten – In de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa is ook na 2018 nog voldoende kunst te vinden. Zelfs op straat! Dankzij  het Writer’s Block Mural Art Festival kun je een heleboel street art spotten op parkeergarage de Klanderij. Tijdens de lockdown hebben ze op de gevel van de Leeuwarder Courant met hele grote letters ‘We’ll Meet Again’ geschreven. Met de website leeuwarden.streetartcities.com kun je nog veel meer spotten. Doe je dat liever met een gids, dan kun je elke laatste zondag van de maand een openbare Street Art Tour volgen (zodra dat weer mag). En je kunt natuurlijk ook een privé tour boeken.

Bekijk ook onze andere tips over Leeuwarden of bekijk ons aanbod van stadswandelingen om de stad met een van onze gidsen te ontdekken!