Het leukste van Leeuwarden volgens TripAdvisor

TripAdvisor is de grootste reissite ter wereld. Op deze website laten miljoenen mensen hun beoordelingen achter over musea’s, hotels,  tours en restaurants. Een goede graadmeter dus voor wat je absoluut moet doen in Leeuwarden. Op TripAdvisor kun je 0 t/m 5 sterren geven. We hebben hier een top 10 gemaakt van de meest en best beoordeelde activiteiten in Leeuwarden. Dus wat moet je absoluut doen volgens TripAdvisor!

#1 Het Fries Museum – 823 recensies – 4,0
Dit is verweg de meest beoordeelde activiteit in Leeuwarden (823 recensies op 1 aug. 2019).  Gemiddeld scoort het 4 van de 5 sterren. De meeste mensen zijn zeer positief. Als ze negatief zijn, komt het vaak omdat het museum vol zat en men niet naar binnen kon. Dus mocht je naar dit museum terwijl er een grote tentoonstelling is, reserveer dan online een ticket zodat je zeker weet dat je op tijd naar binnen kunt.

#2 De historische binnenstad – 568 recensies – 4,5
Veel beoordelaars zijn zeer te spreken over de mooie historische binnenstad met haar oude panden en mooie grachten. Ook worden door velen de terrasjes en winkels geroemd. De negatieve reacties vinden er dan weer dat er te weinig bijzondere gebouwen en winkels zijn.

#3 A Guide to Leeuwarden – 345 recensies – 4,8
De stadswandelingen van A Guide to Leeuwarden worden hoog beoordeeld op TripAdvisor. De gidsen worden geroemd voor hun enthousiasme, grote kennis en dat ze je naar plekjes brengen die je anders niet wist te vinden. Daarnaast wordt er veel geschreven over de positieve sfeer en de humor waarmee de verhalen worden verteld. Bovendien vinden veel beoordelaars het leuk dat je achteraf mag kiezen wat je de tour waard vond.

#4 Het Princessehof – 216 beoordelingen – 4,2
Wordt door veel beoordelaars als een must-see beschreven. Het prachtige gebouw waarin het museum zit is tot veler verrassing ook nog eens het geboortehuis van de graficus M.C. Escher. De grote collectie keramiek wordt geroemd omdat je daardoor een goed overzicht krijgt van de ontwikkelingen over de jaren heen.

#5 De Blokhuispoort – 165 beoordelingen – 4,2
De blokhuispoort is een oude gevangenis waar nu de deuren op staan. Je kunt er ronddwalen in een Bibliotheek, cafe, restaurant en vindt er ook vele winkeltjes. Als een filmset beschrijven sommige beoordelaars het. Ook de rondleidingen door oud gevangenisbewaarders worden geprezen.

#6 De Oldehove – 273 beoordelingen – 4,1
De scheve toren van Leeuwarden wordt veel vergeleken met de scheve toren van Pisa. Vooral de bijzonder vriendelijke torenwachters worden veel geroemd. Een Duitse beoordelaar vind het jammer dat de informatie enkel in het Nederlands is en andere beoordelaars ergeren zich aan de beperkte openingstijden.

#7 Aqua Zoo – 259 beoordelingen – 4,0
Aqua Zoo wordt geroemd omdat het een klein dierenpark is.  Je kunt de IJsbeer goed zien en de pinguins en apen lopen gewoon door het park heen. Andere bezoekers vinden weer dat de dieren lastig te zien zijn of zeggen dat een dierenpark niet meer van deze tijd is. Ook zijn er wat negatieve reacties over mensen die de prijs niet in verhouding vinden staan.

#8 Natuurmuseum Fryslân – 89 beoordelingen – 4,5
Het Natuurmuseum Fryslân wordt beschreven als een perfect kindermuseum. Er zijn veel op kinderen gerichte activiteiten en in de vakanties zelfs nog extra activiteiten. De onderwatersafari is een must, alleen is die soms wel volgeboekt. Dus reserveer online.

#9 Praamvaren – 86 beoordelingen – 4,6
De gidsen en schippers van het Praamvaren worden geroemd voor hun enthousiasme waarmee ze over de historie van Leeuwarden vertellen. Ook vinden veel mensen het fijn dat je de winkels niet ziet, maar enkel de mooie gevels. Veel beoordelaars vinden het ook fijn dat het erg goedkoop is en je maar 5 euro hoeft te betalen.

#10 Beerenburger Museum – 83 beoordelingen – 4,2
Het Beerenburger Musem is een klein museum waarbij je een interactieve film kunt kijken en daarna verschillende drankjes kunt proeven. Het vriendelijke personeel wordt ook hier volop geroemd

Lees meer tips over Leeuwarden of boek een stadswandeling om Leeuwarden persoonlijk te ontdekken met een gids.