Culturele Free Tour

nl  gb  de

A Guide to Leeuwarden organiseert elke zaterdag om 14:00 uur de Culturele Free Tour. Deze stadswandeling begint op het Oldehoofsterkerkhof en vertelt het verhaal van de voormalige culturele hoofdstad van Europa.

Op deze stadswandeling hoor je wat voor een Culturele stad Leeuwarden is. Wat is de link van beroemde kunstenaars als M.C. Escher en Rembrandt met Leeuwarden? Waarom was Leeuwarden in 2018 culturele Hoofdstad? We laten een paar mooie muurschilderingen zien en in het kader van de tentoonstelling in het Fries Museum (liefde in de gouden eeuw) komt ook het liefdesleven van Willem Frederik voorbij. En natuurlijk geven we je de beste tips mee voor wat je nog moet gaan zien!

Start: De Culturele Free Tour begint elke zaterdag om 14:00 uur op het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove (de scheve toren). Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe. Dat is tegenover de muurschildering van Maria Louise, op de hoek van de Grote Kerkstraat/Heer Ivostraatje.

Prijs: De Culturele Free Tour is een Free tour. Aan het einde van de tour mag je zelf bepalen wat je de tour waard vindt, middels een vrijwillige bijdrage. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt! Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

Het is ook mogelijk de Culturele Free Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.

Liever een andere wandeling? Kijk dan eens bij onze andere stadswandelingen. Heb je nog een vraag? Kijk bij veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Aanmelden Culturele Free Tour: 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen(verplicht) Max. 10
Met meer dan 10? Boek dan een privé tour en vul het aantal personen in het bericht.

Datum (verplicht)

Type Tour (verplicht)

Uw bericht